Indoor dining toegestaan voor gevaccineerden of mensen met een negatieve pcr-test, niet ouder dan 24 uur

Ongevaccineerden zien het als pure discriminatie

De regering heeft woensdag nieuwe Covid-maatregelen aangekondigd, waarbij onder andere geldt, dat indoor dining nu toegestaan is voor gevaccineerden of degene die beschikken over een negatief Covid-19 testresultaat niet ouder dan 24 uur.

Steeds meer landen voeren zogenoemde coronapassen in voor een bezoek aan bijvoorbeeld restaurants, musea of zelfs kerken. Zonder een vaccinatiebewijs of negatieve test kom je niet meer binnen. Door dit beleid in te voeren hopen overheden de verspreiding van het virus tegen te gaan, ook hopen zij dat meer mensen zich zullen laten vaccineren. Zeker vanwege het feit, dat men in sommige landen zelf moet betalen voor een pcr-test. 

De redactie van Dagblad Suriname vroeg enkele burgers wat zij ervan vinden, dat indoor dining alleen is toegestaan voor gevaccineerden of degene die een negatieve pcr-test kunnen afleggen.

Farida geeft te kennen, dat ze het helemaal niet eerlijk vindt. “Dat wil zeggen, dat je aan de ene kant toch verplicht bent te vaccineren, want als je elke keer uit wil gaan eten, moet je geld uitgeven aan eten en ook aan een pcr-test, zodat je aan kan tonen dat je negatief bent. Gevaccineerden kunnen ook besmet zijn en andere besmetten, dus eigenlijk moeten zij ook een pcr-test doen, zodat men kan zien dat je negatief bent.” 

Naomi zegt, dat ze het ziet als een vorm van discriminatie tegen de ongevaccineerden. “Net zoals men vindt, dat homo’s en lesbiennes niet gediscrimineerd mogen worden, zo mag men ongevaccineerden ook niet discrimineren. Het is jouw eigen keuze. Als je gevaccineerd moet zijn of een pcr-test moet afleggen, dan worden de ongevaccineerden gewoon gediscrimineerd, omdat ze ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren.” Ook vindt Naomi het discriminerend, dat de gevaccineerden moeten betalen voor hun pcr-test. “Mijn conclusie: Je kan misschien zeggen dat de gevaccineerden voorkeur krijgen bij de restaurants en dat de ongevaccineerden niet naar binnen mogen als het restaurant vol is, maar niet dat de ongevaccineerden helemaal geen kans krijgen om naar binnen te gaan. Het is gewoon discriminatie!”

Rachel vindt dat het een goede maatregel is, omdat Covid zich gemakkelijk kan verspreiden in gesloten ruimtes. “Niet-gevaccineerden zouden dan Covid sneller kunnen verspreiden dan degene die wel gevaccineerd zijn”, stelt zij. 

Sherida zegt: “Al ben je volledig gevaccineerd, als je naar een restaurant gaat en iemand Covid heeft, wordt je ook besmet. Vaccinatie beschermt je niet om geen Covid te krijgen, maar om minder ziek te worden.”

Gail heeft zich nog niet laten vaccineren en geeft te kennen, dat ze het helemaal niet eens is daarmee. “Ik zou het beter vinden als niet-gevaccineerden ook welkom zijn, al moeten zij apart zitten, het is niet erg.” 

Michelle stelt. dat zij het zeer discriminerend vindt. “De gevaccineerden kunnen ook besmet raken met het virus. Het heeft volgens haar geen nut om deze groep alleen toegang te bieden tot indoor dining. Niemand is daarmee geholpen”, stelt zij. 

Soraya beziet het als een strategie die de regering gebruikt om de ongevaccineerden te laten vaccineren. “Of het zal werken, dat weet ik niet. Dat zullen we zien. Maar, ik vraag me af of ze de temperatuur van de gevaccineerden nog steeds zullen meten, of ze de protocollen nog steeds zullen handhaven. Ik las ergens dat, alhoewel de kans klein is, de mogelijkheid bestaat dat gevaccineerden anderen ook kunnen besmetten. De kans is klein, maar het is alweer geen nul.”

SK

error: Kopiëren mag niet!