DSB: Ex-medewerkster bank handelde buiten de bank om

Eind oktober 2021 werd bekend, dat een medewerkster van een bank op verdenking van verduistering, oplichting, overtreding van de Wet Money Laundering en valsheid in geschrifte is aangehouden. Deze medewerkster was in dienst van De Surinaamsche Bank, zo laat deze bank vrijdag in een persbericht weten.

Uitvoerig intern onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de vermeende handelingen buiten de bank hebben plaatsgevonden en dat ergeen andere medewerkers van DSB hierbij betrokken zijn. DSB heeft geen financiële schade opgelopen.

De bank betreurt deze activiteiten ten zeerste, het vertrouwen in de medewerkster is ernstig geschaad en zij is ontslagen. De zaak wordt verder extern door de justitiële autoriteiten onderzocht.

“DSB stelt haar klanten altijd als prioriteit en zorgt er middels de interne beheersmaatregelen voor dat het vertrouwen dat haar klanten hebben gesteld in DSB, altijd is gewaarborgd”, aldus de bank.

error: Kopiëren mag niet!