Akshay Bhageloe, een jonge Surinamer vereerd met gouden medaille

De 24-jarige Surinamer Akshay Bhageloe heeft van zijn grootvader een gouden medaille gekregen. De grootvader is enorm trots op zijn kleinzoon en hoopt dat Akshay altijd de naam van zijn ouders hoog mag houden, vanwege de inzet van de kleinzoon voor het gezin is hij vereerd met een medaille.

Op het 11e jaar van Akshay was het gezin aan de slag met het bouwen van hun huis. Vader Bhageloe reed taxi en in de avonduren was hij wachter. Akshay zat toen op de MULO-school en zijn broertje op de lagere school. Daarnaast was moeder Bhageloe in verwachting van zijn zusje. Op een avond deed een ongeval zich voor, de vader Bhageloe moest als gevolg daarvan geopereerd worden. 

“Alle punten op een rij: we waren aan het bouwen, moeder in verwachting en huishouding. Zodoende begon ik met een baan bij Rossignol, groentemarkt te Geyersvlijt bij de familie Dassasing, bij hun thuis geholpen met werkzaamheden. Verder deed mijn moeder interieurverzorgsters werk. Ik hielp mijn grootvader altijd bij de Lalla Rookh optocht en toen ik de eerste keer mocht gaan stemmen zijn mensen bij mij gekomen om te vragen of ik lid wilde worden van de partij VHP en ik ging akkoord. Zodoende belandde ik op de lijst van de politieke partij VHP en werd gekozen tot ressortraadslid.” Hij is verder ook lid van de jongeren Raad van de Shrie Gopal mandir. En ook van de buurtwacht te Weg naar Zee.

“Het is een ervaring geweest, ik weet nu onder anderen hoe het eraan toe gaat om kinderen te verzorgen en te dienen als kostwinner. In de toekomst zou ik graag een oorkonde en onderscheiding wensen met mijn eigen naam. Vanwege het feit, dat ik ook sociaal bezig ben in mijn ressort en andere ressorten. Soms denk ik om op te geven, maar dan denk ik waarom heb ik dan zolang volgehouden? Alles komt op zijn tijd. Het is hard werken en bidden. Een bijzondere dank aan een ieder om mij de moed te geven, op welke wijze dan ook te ondersteunen”, aldus Akshay. 

Vandaag de dag heeft Akshay Bhageloe zijn eigen groenten- en fruitmarkt opgezet, het begon met een tafel en parasol die zijn gaan groeien tot een minimarkt. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!