Twee nieuwe aanklachten van verkrachting tegen Manchester City speler Mendy – Fransman verdacht van 6 verkrachtingen

De Franse voetballer Benjamin Mendy van Manchester City moet zich woensdag 17 november bij de rechtbank in Stockport, Engeland, verdedigen tegen zes aanklachten van verkrachting. De 27-jarige verdediger zit sinds eind augustus in voorlopige hechtenis. 

n eerste instantie werd Mendy verdacht van vier gevallen van verkrachting en een aanranding, maar daar zijn twee aanklachten van verkrachting bij gekomen. De strafbare feiten zouden hebben plaatsgevonden tussen oktober 2020 en augustus van dit jaar. 

Mendy en een 40-jarige vriend van hem zijn daarvoor aangeklaagd door vier personen van ouder dan 16 jaar, aldus de Britse justitie. Ze moeten zich woensdag voor de rechtbank verantwoorden. Meerdere verzoeken van Mendy om op borgtocht vrij te komen, werden door de rechter afgewezen. 

Manchester City betaalde vier jaar geleden zo’n 60 miljoen euro om Mendy over te nemen van AS Monaco. De linksback werd met City drie keer kampioen van Engeland en maakte deel uit van de Franse selectie die in 2018 het WK in Rusland won. Mendy speelde tien interlands voor Frankrijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: