Oekraïne plaatst zich voor play-offs in race naar WK Qatar na winst op Bosnië-Herzegovina: 2-0

Oekraïne heeft zich geplaatst voor de play-offs met als inzet een ticket voor het WK in Qatar. Dankzij een uitzege op Bosnië-Herzegovina werd Finland, dat verloor in en van Frankrijk, gepasseerd in de stand. Wales hield België tot ieders verrassing op een gelijkspel: 1-1.

Oekraïne begon met een achterstand van twee punten op Finland aan de laatste speelronde en had het daarom niet meer in eigen hand. De overwinning in Zenica bleek uiteindelijk echter genoeg om als tweede te eindigen in groep D, achter Frankrijk.

Voormalig PSV’er Oleksandr Zinchenko opende na een uur spelen de score tegen het al uitgeschakelde Bosnië. Tien minuten voor tijd zorgde Artem Dovbyk voor de beslissing.

Finland – Frankrijk

Finland, dat het afgelopen EK haalde, maar zich nog nooit plaatste voor een WK, hield lang stand tegen wereldkampioen Frankrijk. Pas in de 66e minuut brak Karim Benzema de ban in Helsinki. Een kwartier voor tijd maakte Kylian Mbappé definitief een einde aan de Finse droom.

Wales – België

In groep E eindigde Wales als tweede door het al geplaatste België in Cardiff op 1-1 te houden. Tsjechië bleef ondanks een 2-0-zege op Estland steken op de derde plaats, maar was net als Wales op basis van de prestaties in de Nations League al zeker van deelname aan de play-offs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: