Italië en Portugal mogelijk tegen elkaar in play-offs voor WK Qatar

Italië en Portugal moeten zich via de play-offs zien te plaatsen voor het WK in Qatar. De beide top nationale teams plaatsten zich niet via de groepsfase en moeten dus nagelbijten. De play-offs worden eind maart 2022 gespeeld en Italië en Portugal kunnen elkaar in de finale treffen.

De loting van de play-offs is op 26 november. Portugal en Italië weten al dat ze thuis spelen in de halve finale. Die gaat over één duel en dus komen beide landen elkaar in die ronde nog niet tegen. Maar, alle landen die zich via de play-offs moeten plaatsen, worden in vier groepjes met drie landen bij elkaar geloot.

Het zou dus kunnen dat Portugal en Italië elkaar in de finale van een play-off loten en dat één van de twee dan het WK mist.  

Zeker van thuisvoordeel in halve finales play-offs:
• Portugal
• Schotland
• Italië
• Zweden
• Rusland
• Wales 

Zeker uit:
• Noord-Macedonië
• Turkije
• Polen
• Oekraïne

Nations League

Voor die play-offs zijn twaalf landen nodig en uit de WK-kwalificatie komen pas tien landen. De twee Nations League-groepswinnaars die niet in de top 2 van hun WK-kwalificatiepoule eindigden, waaronder dus Oostenrijk, mogen ook meedoen aan de play-offs. 

De halve finales worden gespeeld op 24 en 25 maart en de finale op 28 en 29 maart 2022.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: