Klacht ingediend tegen Kangana Ranaut wegens commentaar

Actrice Kangana Ranaut lijkt in controverse te zijn beland vanwege haar recente politieke opmerkingen. Sprekend op een top, verklaarde de actrice dat India in 2014 ‘echte vrijheid’ kreeg, terwijl ze verwees naar de door de BJP geleide regering, en zei dat de onafhankelijkheid van het land in 1947 ‘bheek’ (aalmoes) was.

Nu is er een klacht ingediend tegen de actrice door Preethi Menon, de nationale uitvoerende voorzitter van de Aam Aadmi-partij. De politieke partij veroordeelde de denigrerende uitspraken van Kangana en drong erop aan, dat er een zaak tegen haar werd aangespannen wegens opruiing. Preethi tweette, dat ze een aanvraag heeft ingediend bij de politie van Mumbai, met het verzoek om actie tegen Kangana voor haar opruiende en lasterlijke verklaringen, onder secties 504, 505 en 124A.

Eerder had politicus Varun Gandhi de opmerkingen van Kangana veroordeeld en in het Hindi getweet: “Het is een anti-nationale daad en moet als zodanig worden uitgeroepen. Als we dat niet doen, zou dat een verraad zijn van al degenen die bloed hebben vergoten, zodat we vandaag als natie lang en vrij kunnen staan. Mensen kunnen de oneindige opofferingen van onze vrijheidsbeweging en de miljoenen verloren levens en verwoeste families nooit vergeten. Alles kleineren op deze “schaamteloze manier” kan niet zomaar worden vergoelijkt als een onzorgvuldige of harteloze verklaring.”

Kangana’s Twitter-account is permanent opgeschort, maar ze ging naar Instagram om te reageren op de opmerkingen van Varun Gandhi. Ze schreef op haar Instagram-pagina: “Ook al noemde ik duidelijk de revolutie van 1857, de eerste vrijheidsstrijd die werd afgeremd… die leidde tot meer wreedheden en wreedheden van de Britten en bijna een eeuw later werd ons vrijheid gegeven in (Mr.) Gandhi’s bedelkom… Ja aur roo ab (ga meer huilen).”

error: Kopiëren mag niet!