Hamilton zondag in GP Brazilië zeker vijf plaatsen teruggezet op de grid

Lewis Hamilton loopt het risico dat hij uitgesloten wordt van de kwalificatie-uitslag. De Mercedes van de Brit is niet door een technische keuring van de FIA heen gekomen. Dit zou dan betekenen dat hij vanaf de achterkant van de grid moet starten.

De FIA heeft na afloop van de kwalificatie op Interlagos de DRS-vleugel van de Mercedes van Hamilton uitgebreid onderzocht. Hierbij lijkt Jo Bauer, de technisch afgevaardigde van de FIA, een afwijking te hebben gevonden. De achtervleugel van de W12 zou namelijk niet conform de reglementen zijn. De Duitser heeft de kwestie daarom aan de stewards voorgelegd.

De 36-jarige Hamilton klokte vrijdag op het circuit van Interlagos met afstand de snelste tijd en liet nummer twee Max Verstappen bijna een halve seconde achter zich. Valtteri Bottas eindigde als derde in Brazilië.

Mocht Hamilton een straf krijgen, dan moet hij die waarschijnlijk inlossen voorafgaand aan de sprintrace. Als de Mercedes inderdaad illegaal blijkt te zijn, ligt een verplichte start uit de pitstraat het meest voor de hand.

De FIA meldt vrijdagavond dat ze nog wacht op aanvullend bewijs en niet voor zaterdagochtend Braziliaanse tijd met uitsluitsel komt.

Hamilton heeft dit weekend al een gridstraf van vijf plaatsen, omdat Mercedes voorafgaand aan dit weekend een nieuwe motor in zijn auto heeft geïnstalleerd. Hij wordt daarom zondag bij de hoofdrace vijf plaatsen teruggezet op de grid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: