Nieuwe ambassadeur Dominicaanse Republiek maakt kennis met LVV-minister Sewdien

De kersverse niet-residerende ambassadeur Wellington Bencosme van de Dominicaanse Republiek heeft een bezoek gebracht aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). De ambassadeur werd ontvangen door de bewindsman en zijn directieleden.

Na de kennismaking hebben de functionarissen gesproken over de producten die door hun land sterk worden geïmporteerd alsook geëxporteerd. 

Aan de orde kwamen ook de verschillende prijzen van producten in vergelijking met die van producten in Suriname. Ambassadeur Bencosme heeft aangegeven, dat in zijn land fruitsoorten als banaan en avocado sterk worden geconsumeerd, terwijl de handel in sigaren een grote inkomstenbron is. 

Minister Sewdien zei, dat Suriname over rijke visgronden beschikt. Verder deelde hij mee dat de landbouw in Suriname dit jaar erg is geteisterd door de gevolgen van klimaatverandering. Desondanks was er voldoende rijst, groenten en fruit beschikbaar, terwijl er in andere landen bijna geen voedsel is.

Beiden landen streven naar een samenwerking ter ontwikkeling van de aquacultuur, de sierteelt en gewassen zoals koffie.

error: Kopiëren mag niet!