Levendige drugshandel in wooncentrum Zanderij – 3 verdachten opgepakt voor bezit drugs

Na verkregen en uitgewerkte informatie zijn de drie verdachten W.E. (50) en de broers J.K. (47) en R.P. (33) woensdagmiddag door rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade in het wooncentrum te Zanderij opgespoord en aangehouden, aldus het Korps Politie Suriname donderdagavond 11 november.

Volgens bekomen informatie vond er een levende drugshandel plaats op locaties in het wooncentrum van Zanderij. Agenten gingen ter plekke voor onderzoek en het lukte ze de drie verdachten op twee verschillende locaties aan te houden.

De verdachte W.E. werd bij een Suribet shop door de politie aangehouden. Tijdens fouillering werden op hem aangetroffen en inbeslaggenomen 14 wikkels marihuana met een gewicht van 9 gram, 2 wikkels hasj van 3 gram en 17 wikkels cocaïne met een totaalgewicht van 2 gram. De drugssoorten zaten verborgen in zijn ondergoed. Deze verdachte, die volgens verkregen informatie drugsverkoper moet zijn, verklaarde aan de politie dat hij de drugs voor eigen gebruik bij zich had.

In de fruit- en aardvruchtenstand van de gebroeders J.K. en R.P. vonden de agenten in en nabij de stand een sigarettenpak met een wikkel marihuana en een wikkel hasj. In een auto nabij de stand werden 16 wikkels marihuana van 8 gram gevonden. 

Bij een nader onderzoek in het voertuig stuitten agenten op een zak marihuana met een totaalgewicht van 13 gram. Op de broers werden ook aangetroffen een digitale weegschaal en een schaar. De drugs, de digitale weegschaal en de schaar zijn in beslag genomen.

De gebroeders verklaarden niet te weten hoe de drugs in hun stand was beland en dat de drugs die in het voertuig werd aangetroffen voor eigen gebruik was. 

De drie zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!