Xaviera Ramrattansing haar initiatieven en ervaring met Covid

Surinaamse zangeres, influencer en meer 

De veelzijdige Xaviera Ramrattansing verkreeg haar bekendheid als zangeres. Ze vertelt het volgende in gesprek met Dagblad Suriname. Vandaag de dag is zij druk bezig met promoten van small businesses, het maken van motivatievideo’s. Verder is zij CEO van Beauty By Xaviera waarbij ze make-up en skincare producten verkoopt, CEO van Xaviera’s singing Surprise and More. Bij de laatste mag men contact opnemen met haar en dan komt zij tot op locatie en zorgt voor toch nog wat entertainment in deze moeilijke tijd. 

Covid

De zangeres werd in de maand september positief getest op Covid. Ze omschrijft dat al volgt.  “Het is een heel moeilijke tijd geweest. De eerste week was het niet zwaar met de Covid symptomen, op kortademigheid na. Na verloop van drie of vier dagen was de zware koorts weg. Daarna last gehad van kortademigheid, een week lang aan de zuurstof. Zware medicijnen. Heel veel mensen hielden hun hart vast, voor het ergste. Ik ben God dankbaar voor deze tweede kans om verder te mogen leven, mijn huisarts, mijn vriend, familie, schoonfamilie, vrienden en kennissen en fans hebben mij heel veel bijgestaan op hun manier. Het heeft heel veel kracht, energie, zelfbeheersing genomen om weer de oude te worden.  Ik zal niet herhalen dat wij ons aan de MoHanA-regels moeten houden. Mijn focus is op de mentale situatie. We hebben elkaar meer dan ooit van te voren nodig, ondersteun elkaar op welke wijze mogelijk”, aldus Xaviera

Xaviera’s initiatieven

Met de komst van de Covid-pandemie had zij als zangeres veel meer tijd, aangezien de entertainment scene lam is te komen liggen. Xaviera maakte toen een profile op de populaire app TikTok. Ze ging video’s posten over lekker eten, muziek, make up & skincare, motivatie boodschappen, koopjes, kleine vlogs uit haar dagelijks leven. Opmerkelijk was dat vanwege haar bestaande identiteit als zangeres, men geïnspireerd raakte en zodra zij iets ging promoten werd het goed ontvangen. Zodoende kwam zij op het idee kleine business owners te promoten ter ondersteuning van hun bedrijf. Dit gezien het feit dat de zangeres het in die tijd heel veel moeite had met het vinden van een baan en een inkomen hebben. Daar hebben small business owners hun voordelen aan gehad. Vervolgens werd haar door small businesses owners gevraagd om hun producten te promoten.

Ze heeft intussen ook betaalde promotie mogen doen voor bedrijven. Ondertussen bleef ze solliciteren en heeft nu een baan. De inspiratie voor haar motivatievideo’s haalt ze uit levenservaring en zaken die ze waarneemt.

Het gaat bij haar niet om het verkrijgen van bekendheid, maar het feit dat ze haar volgers echt kan motiveren. Motiveren om niet op te geven, zodoende tracht zij een bijdrage te leveren zodat men uit zijn of haar situatie komt. Ze ziet haar video’s als een wake-up call. Het voorgaande lukt haar aardig en dit blijkt uit feedback die zij persoonlijk krijgt.

Beauty By Xaviera is een samenwerking aangegaan met Mustika Ratu Suriname onder leiding van Sylvani Munshi en verkoopt de producten. Ze heeft een droom om in de toekomst haar eigen shop te openen waar men terecht kan voor een make-over door Xaviera en de make-up skin care producten. Xaviera is vanaf haar kinderjaren actief in de muziekwereld. Zij staat bekend als voormalig lid van South South West en maakt hedendaags deel uit van muziekformatie Xtenzz.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!