Padma Shri onderscheidingen uitgereikt in India – 102-jarige Nanda Prusty ontvangt Padma Shri uit handen president Kovind

President Ram Nath Kovind overhandigde dinsdag de Padma Shri, de op drie na hoogste civiele onderscheiding in het land, aan Nanda Prusty voor zijn bijdragen op het gebied van onderwijs. De 102-jarige geeft al tientallen jaren gratis les aan kinderen in Odisha’s Jajpur. Zijn naam werd dit jaar bekend gemaakt voor de prijs op de Dag van de Republiek. Prusty is een van de velen – zie de lijsten onderaan – die dinsdag de onderscheiding uitgereikt heeft gekregen.

Padma Shri is een onderscheiding voor verdienste in de republiek India. De onderscheiding werd op 2 januari 1954 als “Tisra Varg” door de Indiase president ingesteld voor “aan de natie betoonde diensten”. Tot 1967 was deze decoratie de IIe Klasse van de Padma Vibushan.

error: Kopiëren mag niet!