Jongen (11) dodelijk overreden door truck in Coronie

De 11-jarige Quincy Moeljoredjo is dinsdagavond overreden door een vrachtwagen op de weg naar Coppename, kilometer 97, in het district Coronie. De jongen was op slag dood, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdagmiddag 10 november.

Na een melding van het Command Center gingen agenten van het politiebureau Coronie naar de locatie voor het instellen van een onderzoek. Daar troffen zij het slachtoffer met zware verwondingen op de weg aan. Quincy vertoonde geen teken van leven meer. Een arts stelde de dood van de jongen officieel vast. Het lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren, dat Quincy en de 14-jarige J.A. kort voor het ongeval ter hoogte van Quincy’s woning uit het de truck waren gestapt. Op hetzelfde moment werden beide jongens aangevallen door een hond. Om zich in veiligheid te brengen, kroop de 11-jarige jongen onder de truck om zich schuil te houden voor de agressieve hond. De 38-jarige truckchauffeur reed vervolgens op, waarna hij over Quincy reed.

De chauffeur, die niet door had dat hij de jongen had overreden, reed door in de richting van de Coppenamebrug en werd telefonisch in kennis gesteld van het ongeval. Hij reed direct terug en trof het lichaam van de jongen aan.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek ingevorderd. Het vrachtvoertuig is door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!