Covid-19 gevaccineerde een weerloos doelwit

De campagne ‘Veiligheid een Internationale Taal’, komt uit bezorgdheid over de veiligheid in de breedste zin van het woord. Veiligheid in deze context is een relatief begrip, aangezien niets onder alle omstandigheden volledig zonder gevaar is. Het begrip ‘veiligheid’ bestaat zowel rationeel als denkbeeldig. Rationeel kunnen er allerlei berekeningen worden toegepast op een situatie om te bepalen of deze veilig is. Daarnaast bestaat er nog zoiets als denkbeeldige veiligheid. Iemand kan zich veilig voelen, maar is het rationeel gezien niet, en andersom.

Narigheid

Aan het begin van 2020 werd de wereld opgeschrikt door Covid-19, een virus dat een pandemie veroorzaakte en veel narigheid met zich meebrengt. De stichting Pro humaniteit blijft veiligheid in het algemeen bevorderen. Maar, is gezien de actualiteit ertoe overgegaan om specifieke aandacht te besteden aan de Covid-dreiging.

Gevaccineerde en niet-gevaccineerde 

De aandacht wordt op het moment voornamelijk gericht op twee groepen binnen de samenleving. Te weten: de gevaccineerde en de niet gevaccineerde groep. Om uiteenlopende reden is een aanzienlijk deel van de bevolking er nog niet toe overgaan om zich te vaccineren.

Covid protocollen

De groep niet gevaccineerde personen weert zich publiekelijk fel tegen het vaccineren. Er worden zelfs protestdemonstraties gehouden. Beweerd wordt, dat deze categorie de Covid-protocollen minder nauw dan de gevaccineerde groep in acht neemt.

Weerloos doelwit

Zij die zich al hebben gevaccineerd voelen zich een weerloos doelwit. Zonder verdediging, zonder verweer tegen het boze virus en de buitenwereld. Het gevoel van willoos en weerloos slachtoffer zijn groeit binnen de groep gevaccineerden.

Mensenrecht

Besloten is om een button, speldje en pin te vervaardigen aangevende: ‘Waken over gezondheid een goede zaak’. Kort en bondig opkomen voor het mensenrecht om naar vrije wil en keuze een medische behandeling te mogen ondergaan. Het speldje is een signaal van gevaccineerd zijn naar de samenleving toe. Het speldje contraziekte is onderdeel van: ‘Veiligheid een Universele Taal’, een stelselmatige publieke actie tegen omstandigheden die gevaar met zich meebrengen.

HD

error: Kopiëren mag niet!