SURMAC Global Operator Qualification Challenge

De pre-kwalificatie vond zondag plaats voor de Global Operator Challenge geïnitieerd door Caterpillar Inc. Dit event werd georganiseerd door de officiële Surinaamse dealer van Caterpillar, SURMAC. De Operator Challenge bestond uit de drie challenges Control to a tee challenge, The Little hang and Go challenge, The Big Dig. Dit heeft plaatsgevonden op het Surmac trainingsterrein aan de Martin Luther Kingweg.

Vijfentwintig ervaren operators van verschillende bedrijven konden deelnemen aan de Operator challenge. Uit de 25 deelnemers zijn de 5 beste operators uitgekozen.

Op de eerste plaats is geëindigd Dennis Soemopawiro van Newmont, op de tweede plaats Richard Saridin van Haukes, op de derde plaats Johan Tammenga van Tammenga Evergreen, op de vierde plaats Shilton Pawirodimedjo van Tripple S Equipment en op de vijfde plaats Aksay Sadhoe van Ring Harbour.

Het doel van de Operator Challenge is om de vaardigheden van de operators die zwaar materieel machines besturen, te testen en de beste operator te selecteren die suriname internationaal zal vertegenwoordigen. “In maart 2022 zullen de vijf beste operators, nog een keer een wedstrijd uitvoeren, degene die als winnaar uitkomt gaat Suriname vertegenwoordigen in Brazilië en het daar opnemen tegen andere operators in de regio.Vervolgens gaat de winnaar naar Las Vegas, VS, om dan de regio te vertegenwoordigen.

Alle kosten inclusief ticket, hotel en voeding worden bekostigd door Caterpillar en SURMAC.” Dit zei Talisha van Leeuwaarde, van de marketing afdeling in een reactie tegenover Dagblad Suriname.

SK

error: Kopiëren mag niet!