Inter-Caribbean Airways start nieuwe route Guyana-Barbados

Of het nou is voor zaken of plezier, kunnen zowel burgers als bezoekers binnenkort meer concurrerende opties verwachten voor vliegreizen tussen Guyana en Barbados. Inter-Caribbean Airways heeft vrijdag zijn nieuwe route gelanceerd. 

Regionaal reizen

Het bedrijf probeert in te spelen op de groeiende belangstelling voor regionale reizen van en naar  Guyana. De luchtvaartmaatschappij heeft 12 retourvluchten gepland tussen de twee bestemmingen die zullen opereren op een wekelijkse basis. Inter-Caribbean Airways is een passagiers luchtvaartmaatschappij gevestigd op de Turks- en Caicos eilanden.  De luchtvaartmaatschappij biedt binnenlandse- en regionale diensten aan vanaf haar hub in Providenciales, Turks & Caicos en Tortola, Britse Maagdeneilanden, naar meerdere bestemmingen in Antigua, de Bahama’s, Britse Maagdeneilanden, Cuba, Dominica, Dominicaanse Republiek, Haïti, Jamaica, Puerto Rico, St. Lucia, Barbados, Grenada, St. Vincent en de Grenadines en St. Maarten. Inter-Caribbean Airways voert ook binnenlandse vluchten uit in Jamaica tussen Kingston en Montego Bay.

Trans Guyana Airways hervat wekelijkse vluchten naar Suriname 

Eerder heeft Trans Guyana Airways tweewekelijkse vluchten naar Johan Adolf Pengel International Airport vanaf Eugene F. Correia International, in Georgetown, Guyana, hervat. Deze vluchten maken reizen van en naar Suriname met verbindingen naar Europa en Azië makkelijker. Deze vluchten zijn op zondag en donderdag. Alle passagiers moeten volledig zijn gevaccineerd of ze moeten binnen 72 uur voor vertrek een negatieve PCR-test overleggen.

Trans Guyana Airways (TGA), ontstaan ​​in 1956, is uitgegroeid tot de belangrijkste en belangrijkste binnenlandse commerciële luchtvaartmaatschappij van Guyana. De Guyanese vliegmaatschappij heeft in augustus 2019 een overeenkomst gesloten met de KLM. Suriname zal dienen als tussenstop (transit) bij de nieuwe route: TGA en KLM gaan op de Johan Adolf Pengelluchthaven (JAP) passagiers aan elkaar ‘voeden’.

De inaugurele vlucht van TGA naar ‘Zanderij’ was in september 2019. De verwachtingen over de nieuwe route waren hoog bij TGA, KLM en NV Luchthavenbeheer. Maar, enkele maanden later raakte de wereld en ook Suriname in de greep van de Covid-19 pandemie waardoor luchtvaart haast stil kwam te liggen. Nu worden vluchten weer hervat. 

error: Kopiëren mag niet!