Blikschade en irritatie door asociaal inhalen

Doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding komt steeds vaker voor. Een vrouw maakte een dergelijke situatie het afgelopen weekend mee. Zij vertelt dat een auto plotseling inhaalde vanuit tegenovergestelde richting en daarbij een schrikreactie veroorzaakte bij andere weggebruikers, die met elkaar in botsing kwamen. De veroorzaker reed echter door. “En nu zit ik met de gebakken peren”, zegt de vrouw.

“Inhalen is onderdeel van het totale verkeer en daarbij moet je je er steeds van vergewissen of het veilig is om dat te doen”, laat de ondervoorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) Eugenie Esajas weten. Zij noemt daarbij ook het aspect of het ‘sociaal’ is om aan zo’n inhaalmanoeuvre te beginnen.

Aan de andere kant wijst Esajas erop dat “allerlei mensen met allerlei gedachten deelnemen aan het verkeer, waar wij ons steeds van bewust moeten zijn”. Zij maakt duidelijk dat mensen met de rompslomp zitten dat is veroorzaakt door een persoon die zich niet voldoende bewust was van het samenspel in het verkeer.

De benadeelde vertelde de redactie van Dagblad Suriname te balen, dat zij nu bezig is met de verzekeringen. “Gelukkig reden we niet met hoge snelheid en kon de schade beperkt blijven”, merkt zij tot slot op.

RB

error: Kopiëren mag niet!