Vier niet-residerende ambassadeurs bieden geloofsbrieven aan

De vier niet-residerende ambassadeurs Bengü Yiğitgüden (Turkije), Mbapeua Muvangua (Namibië), Martha Cecilia Pinilla-Perdomo (Colombia) en Wellington Darío Bencosme Castaños van de Dominicaanse Republiek hebben maandag hun geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis. 

Suriname geeft hiermee verder invulling aan het versterken van haar internationale diplomatieke relaties. De diplomaten zullen op hun beurt inhoud geven aan de relatie tussen hun land en Suriname.

Ambassadeur Yiğitgüden vindt het een eer invulling te mogen geven aan de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en Suriname. Het land heeft sinds 1976 een diplomatieke relatie met Suriname, maar wenst deze te versterken door Suriname te presenteren in Turkije en omgekeerd. De diplomaat stelde alvast studiebeurzen aangeboden door Turkije in het vooruitzicht. Niet alleen studenten, maar ook burgers mogen rekenen op deze stipendiums naar Turkije. 

Ook de ambassadeurs Mbapeua Muvangua, Martha Cecilia Pinilla-Perdomo (zie foto top) en Wellington Darío Bencosme Castaños brachten hun dank uit aan president Santokhi voor zijn gastvrijheid en het accepteren van hun geloofsbrieven. Zij spraken de hoop uit op een goede samenwerking om de bilaterale relaties naar een hoger niveau te tillen. De diplomaten kijken tevens uit naar bredere samenwerking op alle gebieden.

error: Kopiëren mag niet!