Nederlands bedrijf krijgt contract voor mangroveherstel in Guyana

Hete Nederlandse SBM Offshore heeft een Memorandum of Understanding getekend met het National Agricultural Research and Extension Institute (NAREI) in Guyana, waardoor het bedrijf een Mangrove Restoration Project langs een sectie zal financieren van de oostkust van Demerara, in Guyana Het project zal meer dan US$ 332.000 kosten.

Mangroveherstel

Dit eenjarig project omvat het herstel van meer dan 1,2 kilometer mangroven van Buxton tot Strathspey, en zal ten goede komen aan meer dan 500 huishoudens uit de aangrenzende gemeenschappen, terwijl het ook werkgelegenheid biedt aan de bewoners. Langs de waterkant op de projectlocatie zullen geotextiele kribben worden gebouwd om te helpen bij de ontwikkeling van geschikte omstandigheden voor de aanplant en groei van mangrovebossen.

Verder zal het project de oprichting vergemakkelijken van gemeenschapskwekerijen om zaailingen te vermeerderen en vervolgens het planten van 20.000 zwarte mangrove zaailingen langs de projectlocatie. De samenwerking tussen de Guyanese NAREI en SBM Offshore begon begin 2020 met besprekingen tussen de partijen over hoe  het bedrijf de activiteiten van het project kan ondersteunen, waarna NAREI de projectlocatie selecteerde op basis van haar jaarlijkse actieplan. 

Dit Mangrove Restoration Project is een van de vele SBM Offshore-initiatieven die in Guyana zijn gepland, die in lijn zijn met haar inzet voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. SBM Offshore is een vertrouwde,wereldleider in drijvende oplossingen voor de energie-industrie en is gecontracteerd om het onderhouden en exploiteren van drijvende, productie-, opslag- en verladingseenheden (FPSO) voor de offshore olieproductie-activiteiten van Guyana

error: Kopiëren mag niet!