Verstappen magistraal naar winst F1 grand prix Mexico – Mexicaanse teamgenoot Pérez als derde over de streep

Max Verstappen heeft opnieuw een belangrijke slag geslagen in het wereldkampioenschap Formule 1. De Nederlander greep in de eerste bocht van de grand prix van Mexico de leiding en Lewis Hamilton zag hem nooit meer terug. Het verschil tussen de twee rivalen bedraagt vier races voor het einde 19 punten in de strijd om de wereldtitel.

Max Verstappen koos bij de start de buitenkant en had in één klap zowel Lewis Hamilton als de van pole gestarte Valtteri Bottas van concurrent Mercedes te pakken. Tot overmaat van ramp voor Mercedes had de Fin in de eerste bocht ook nog een aanvaring met Daniel Ricciardo, waardoor hij ver terugviel in het veld.

Toen na een kortstondige safety car ook de herstart vervolgens feilloos verliep, was de Nederlander gevlogen. Hij liep snel weg bij titelrivaal Hamilton, die eerder over zijn schouder moest kijken naar Sergio Pérez. Gesteund door een uitzinnige menigte wachtte de Mexicaan lang met zijn pitstop, in de hoop Hamilton helemaal aan het einde van de race nog in te kunnen halen.

De Red Bull had vandaag duidelijk meer anelheid en het bleef tot de laatste ronde spannend, maar de Britse wereldkampioen wist de Mexicaanse aanval af te slaan.

Het gebeurde allemaal ver achter Verstappen, die onbedreigd op weg was naar alweer overwinning negen van het seizoen. Met nog vier races te gaan in vijf weken, heeft hij een voorsprong van 19 punten op Hamilton. Dat Bottas in de slotronde nog het puntje voor de snelste raceronde afnam, mocht de pret niet drukken bij Verstappen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: