Barcelona geeft tegen Celta de Vigo 3-0 voorsprong weg: 3-3

Een dag nadat bekend werd dat FC Barcelona in Xavi Hernandez de nieuwe trainer krijgt, leken de Catalanen een eenvoudige zege te boeken bij Celta de Vigo. Niets bleek minder waar: een 3-0 voorsprong werd in de tweede helft weggegeven: 3-3.

In de tweede helft ging het mis voor Barcelona. In de zesde minuut van de blessuretijd maakte Iago Aspas uiteindelijk de gelijkmaker, terwijl er slechts vijf minuten zouden worden bijgetrokken.

De Catalanen speelden zaterdagmiddag in Vigo misschien wel de beste helft van hun seizoen tot nu toe, maar een domper was het uitvallen van Ansu Fati. De jonge aanvaller, afgelopen week in de Champions League nog matchwinner tegen Dinamo Kiev, greep tijdens een sprintje naar zijn hamstrings. Gevreesd wordt dat hij er weer een tijdje uit ligt.

Voor de rest had Barcelona, met zowel Oranje-spelers Frenkie de Jong als Memphis Depay in de basis, heel weinig te klagen. Fati produceerde al in de vijfde minuut vanuit een moeilijke hoek de openingsgoal. Een kwartiertje later maakte Sergio Busquet er op aangeven van Nico Gonzalez, die ook geblesseerd uitviel, 2-0 van. Tien minuten voor de rust kopte Memphis technisch knap raak na een mooie op maat aangeleverd voorzet van Jordi Alba.

In de tweede helft keerde het duel zoals niemand dat had zien aankomen. Iago Aspas zorgde in de 52e minuut voor de 1-3, en toen Nolito een kwartier voor tijd voor de aansluitingsgoal zorgde, werd het zelfs nog bloedlink voor de Catalanen.

Frenkie de Jong was nog dicht bij de 2-4, maar na een schitterende actie raakte de Nederlander met links de lat. Een minuut later produceerde Aspas alsnog de gelijkmaker.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: