Vitesse in Londen met 3-2 onderuit tegen Tottenham Hotspur in Conference League – Wedstrijd ontsierd door 3 rode kaarten

Vitesse is er in de Conference League net niet in geslaagd om donderdag in Londen een punt af te snoepen van Tottenham Hotspur. Het spektakelstuk eindigde, na een vroege 3-0 achterstand, in 3-2.

Na de 1-0 zege twee weken terug in Arnhem kon de ploeg van Thomas Letsch zich op gaan maken voor een lastige avond in Londen.  De pas aangestelde coach Antonio Conte stuurde een op papier sterk elftal het veld in, met toppers als Harry Kane en Son Heung-min.

Vitesse kwam in de eerste helft nauwelijks onder de druk van de Spurs uit en incasseerde in die fase liefst drie doelpunten. Doelpunten van Son, Lucas Moura en Jacob Rasmussen (eigen goal) leken een gitzwarte avond in te leiden.

De Tottenham-storm ging echter liggen en Vitesse knokte zich nog voor rust toch terug in de wedstrijd. Rasmussen kopte raak uit een corner en Matus Bero passeerde doelman Hugo Lloris met een bekeken schuiver.

Het geloof in een goed resultaat was plots terug tegen een kwetsbaar Tottenham, waar Conte veel werk te verrichten heeft. Letsch bracht direct na rust smaakmaker Loïs Openda, die op de bank was begonnen wegens te laat komen bij de wedstrijdbespreking.

Vitesse drong aan en Openda dwong Lloris tot een redding. Tottenham moest even later met tien man verder na een tweede gele kaart voor Cristian Romero. De Arnhemmers waren via Riechedly Bazoer dicht bij de gelijkmaker. Doelman Lloris bleek echter opnieuw een sta-in-de-weg.

In de slotfase moest ook Vitesse met tien man verder, na een tweede gele kaart voor Danilho Doekhi. Tottenham kreeg zo weer wat lucht en werd in het zadel geholpen na een directe rode kaart voor doelman Markus Schubert, die bij het uitkomen hands zou hebben gemaakt.

Zo verloor Vitesse meer dan drie punten en zakte het naar plek drie in groep G, achter Tottenham en Stade Rennais. Eind november wacht een uitduel in Rennes. Vervolgens wordt afgesloten met een ontmoeting tegen Mura.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: