Oud-NBA-veteraan Deron Williams stapt 18 december in Tampa, Florida (VS), in boksring

Deron Williams, een voormalige 12-jarige NBA-veteraan en drievoudig NBA All-Star, zal medio december vechten in een undercard-gevecht. Volgens ESPN’s Marc Raimondi zal Williams deelnemen aan het evenement met als headliner Jake Paul en Tommy Fury op 18 december in Tampa, Florida (VS).

Zijn tegenstander voor de wedstrijd is nog niet beslist, maar Shams Charania van The Athletic meldt dat Williams het tegen een andere voormalige professionele atleet zou kunnen opnemen. Frank Gore, een 16-jarige NFL-veteraan en voormalig Pro Bowler, zou een potentiële tegenstander kunnen zijn voor Williams.

Tijdens zijn speeldagen stond Williams, 37, genoteerd op 6-foot-3 en 200 pond. Volgens ESPN heeft hij jarenlang getraind in mixed martial arts en boksen en heeft hij een aandeel in Fortis MMA, een MMA-trainingsfaciliteit in de regio Dallas die als een van de beste in de sport wordt beschouwd.

Williams speelde voor vier teams in de NBA, maar had een aantal van zijn beste seizoenen bij de Utah Jazz van 2005-11. Hij was een drievoudig All-Star en had een gemiddelde van 17,3 punten, 3,2 rebounds en 9,1 assists per wedstrijd tijdens zijn tijd in Salt Lake City. Hij speelde ook voor de New Jersey/Brooklyn Nets van 2011-15, met een gemiddelde van 16,6 ppg, 3,2 rpg en 7,5 apg, terwijl hij daar ook twee All-Star-optredens maakte.

Van 2015-17 speelde Williams voor de Dallas Mavericks, maar werd in februari 2017 uitgekocht en ontslagen door het team. Hij sloot zich vervolgens aan bij de Cavaliers tijdens hun run naar The Finals, maar hij was een zelden gebruikte speler en Cleveland verloor 4-0 voor de Golden State Warriors in die reeks.

Williams maakte in 2008 en 2012 deel uit van het Amerikaanse nationale team en won beide keren een gouden medaille op de Olympische Spelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: