Onderzoek NBA naar racisme en vrouwenhaat bij eigenaar Phoenix Suns Robert Sarver

De NBA stelt een onderzoek in naar eigenaar Robert Sarver van Phoenix Suns. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan racisme en vrouwenhaat. 

“De beschuldigingen zijn buitengewoon ernstig en we hebben juristen de opdracht gegeven een uitgebreid onderzoek te starten”, verklaarde Mike Bass, hoofd communicatie vanuit de Amerikaanse basketballiga NBA.

Het Amerikaanse mediabedrijf ESPN sprak meer dan zeventig huidige en voormalige medewerkers bij de Suns en die beweerden bijna zonder uitzondering, dat Sarver zich herhaaldelijk te buiten gaat aan racistische en vrouwonvriendelijke beledigingen. “De mate van racisme en vrouwenhaat is onvoorstelbaar. Het is gênant voor een eigenaar”, aldus een anonieme getuige.

De 59-jarige Sarver, die in 2004 de basketbalploeg kocht voor 400 miljoen dollar, ontkent de aantijgingen. Hij zei het onafhankelijke onderzoek toe te juichen. “Het is de enige manier om mijn naam te zuiveren en die van de organisatie waar ik zo trots op ben”, zei hij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: