Feyenoord verslaat Unio Berlin in Berlijn met 1-2 met dank aan blunder keeper Union

Cyriel Dessers was donderdag in Berlijn matchwinnaar met dank aan een ongelukkige glijpartij van Union-goalie Andreas Luthe1-2. De thuisploeg moest de laatste minuten met negen man verder, nadat twee Union-spelers in korte tijd naar de kleedkamer werden gestuurd. Door de overwinning blijft Feyenoord stevig aan kop in Groep E van de Conference League.

Feyenoord kende een droomstart in Berlijn. Binnen een kwartier kwamen de Rotterdammers op voorsprong. Na een knappe actie raakte Bryan Linssen uit de draai de binnenkant van de paal. Luis Sinisterra was echter uitstekend bij de les en schoot Feyenoord uit de rebound alsnog op voorsprong.

Ruim een half uur hadden de Rotterdammers de wedstrijd onder controle, maar Union begon zich daarna steeds nadrukkelijker te laten zien. Vlak voor rust resulteerde dat in de gelijkmaker. Van buiten het strafschopgebied schoot Christopher Trimmel de bal achter de kansloze Jkeeper ustin Bijlow. De rust kwam voor Feyenoord op een goed moment, want de equipe van Slot leek de wedstrijd steeds meer uit handen te geven.

Ruim een kwartier voor tijd kwam Feyenoord weer op voorsprong. Invaller Dessers profiteerde optimaal van een glijpartij van Luthe: 1-2. De blunder van de doelman van Union kwam zijn ploeg duur te staan, want Feyenoord gaf de overwinning niet meer uit handen.

De Duitsers maakten de wedstrijd na een bizarre slotfase uiteindelijk met negen man af na twee rode kaarten. Eerst werd Trimmel met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd en een minuut later moest ook Cedric Teuchert inrukken.

Door de overwinning is Feyenoord zo goed als zeker van overwintering in de Conference League. De ploeg van trainer Slot is met tien punten uit de eerste vier duels koploper in de poule met Slavia Praag en Maccabi Haifa.

Slavia Praag won thuis van Maccabi Haifa: 1-0. Ze nam daarmee de tweede plaats over van de Israëliërs. Feyenoord heeft 4 punten meer dan Slavia.

Slot was tevreden na de winst van Feyenoord. “Het is geloof ik niet heel gebruikelijk dat Feyenoord zware Europese uitwedstrijden wint. Maar het is ons hier gelukt. De blunder van de Union-doelman was een gelukje, maar als je geen druk zet, dan dwing je zo’n gelukje niet af.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: