Chinees bedrijf krijgt contract voor nieuwe Demerara brug voor US$ 256,6 miljoen in Guyana

Een Chinees bedrijf krijgt het contract voor de bouw van een nieuwe Demerara brug voor US$ 256,6 miljoen in buurland Guyana. Het Guyanese kabinet heeft geen bezwaar gemaakt tegen het besluit van haar ministerie van Openbare Werken om China State Construction Engineering Corporation Ltd. op basis van een Design-Build-Finance (DBF)-model met financiële voorwaarden die niet minder gunstig zouden zijn dan die in de prijsvoorstellen van de voorkeursbieder.

Het voorstel van China State Construction Engineering Corporation Ltd onder het DBF-model omvat constructiekosten van 256,6 miljoen dollar, de laagste van alle bieders.

Nieuwe infrastructuur 

De regering van Guyana zei maandagavond, dat de New Demerara Harbour Bridge (NDHB) een cruciaal onderdeel vormt van het streven van de regering om de vervoersinfrastructuur van Guyana uit te breiden en te moderniseren.

Het ministerie van Financiën zei dat de nieuwe brug een grotere vervoerscapaciteit en een drastisch verbeterd woon-werkgemak zal vergemakkelijken. “De nieuwe brug biedt gemakkelijke connectiviteit met zowel de bestaande East Bank Demerara Road als de nieuwe Diamond to Ogle bypass aan de oostelijke kant van de rivier. De nieuwe brug zal ook cruciale connectiviteit bieden met de nieuwe Wales Development Authority, die een belangrijk centrum van productieve activiteit zal zijn wanneer deze in gebruik wordt genomen”, aldus de Guyanese regering.

Momenteel zijn de Surinaamse en Guyanese regeringen bezig met het ontwikkelen van een verbindingsbrug tussen de twee buurlanden. Ook het ministerie van Openbare Werken onder minister Riad Nurmohamed heeft verschillende bedrijven uitgenodigd om onder andere een tweede brug tussen Paramaribo en Commewijne te ontwikkelen onder het Design-Build-Finance (DBF)-model.

error: Kopiëren mag niet!