Boze horecahouders willen verruiming bewegingsruimte

Enkele tientallen horecahouders verenigd in de Vereniging Horeca Suriname (VHS) hebben dinsdagmorgen een protestactie gehouden uit grote ontevredenheid over Covid beperkende maatregelen die ze beu zijn. Doordat ze al meer dan twee jaar slechts beperkt open mogen gaan zeggen ze behoorlijk veel inkomsten te derven. Een aantal onder hen heeft door de Covid-situatie en de gevolgen daarvan hun tenten reeds moeten sluiten en personeelsleden moeten bedanken.

De protesterende horecahouders hebben bij het Kabinet van de President een petitie (zie onderaan) aangeboden. Ook aan Assemblee-voorzitter Marinus Bee is een petitie aangeboden. De petitie is naar inhoud identiek aan het schrijven dat de VHS ruim een week geleden aan president Chandrikapersad Santokhi heeft gericht, en waarin zij aandacht vragen voor een aantal zorgpunten. Op dit schrijven heeft de VHS nimmer de gewenste reactie ontvangen. De horecahouders voelen zich niet serieus genomen worden door de overheid. 

Wat de VHS behoorlijk steekt is dat zij zich keurig houden aan wet- en regelgeving, terwijl anderen binnen en buiten de sector zich helemaal niet daaraan storen en normaal open zijn; ook tijdens de lockdown uurtjes. De VHS voelt zich oneerlijk beconcurreerd.

De horecahouders willen niet alleen verruiming van de openingstijden, maar ook het openstellen van het “indoor dining”. De casino’s bevinden zich in gesloten ruimten en daar is de zaak wel opengesteld.

De VHS heeft ettelijke keren getracht om van de autoriteiten gedaan te krijgen dat de situatie voor hen opnieuw bekeken wordt en tot nieuwe afspraken te komen. Echter zonder resultaat. Vlak voordat de protestactie zou aanvangen, kreeg de VHS een uitnodiging van de minister van Volksgezondheid voor een onderhoud. VHS-voorzitter Jonathan Martoredjo zegt, dat de horecahouders concrete resultaten willen zien en geen praatjes willen aanhoren.  

SS 

error: Kopiëren mag niet!