BBGO: “Mens met beperking roepende in de woestijn”

Het gebruik van een rolstoel is niet leeftijd gebonden. Renate Wouden, voorzitster van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), zegt tegenover Dagblad Suriname dat al jaren belangenvertegenwoordigers bij regeringen erop hebben aangedrongen om de situatie voor de rolstoelgebruikers in Suriname te verbeteren. Niet alleen op het wegdek, ook op de trottoirs. Verbetering is namelijk even hard nodig voor de toegang naar winkels, bedrijven en de banken. Ook rolstoelgebruikers hebben bankzaken te doen.

“Ongeacht je leeftijd is een handicap voor mensen in Suriname een groot probleem. Vertel mij hoe deze mensen hun zaken moeten doen?”, vraagt Wouden. “De grootste banken en verzekeringsmaatschappijen zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en zijn daarmee niet rolstoelvriendelijk.”

De voorzitster van BBGO zegt, dat zowel de overheid als particuliere sector geen tot weinig aandacht vestigen op deze zaak. “Terwijl ieder gezond mens binnen een seconde hetzelfde lot kan treffen”, benadrukt Wouden.

Zij doet een oproep, niet alleen naar de overheid, maar naar de gehele samenleving om rekening te houden met de medemens. “Verleen medewerking daar waar nodig wanneer het gaat om mensen met een beperking.” Wouden: “Ik hoop echt dat men de komende periode hieraan gaat werken. Want eigenlijk zijn mensen met een beperking en senioren een beetje roependen in de woestijn”, licht Wouden toe.

RB

error: Kopiëren mag niet!