VN Klimaattop COP26: Indiase premier Modi blij zijn vriend Santokhi weer te zien

De VN Klimaattop COP26 in Glasgow Schotland deze dagen is naast een serieuze inhoud, ook en vooral een gezellig samenzijn van oude bekenden, vrienden, fotoshoots en vriendelijk lachen. Ook president Chandrikapersad Santokhi is te zien op een reeks foto’s waarop hij vriendelijk lachend te zien is met vrienden als de Nederlandse premier Mark Rutte en de Indiase premier Narendra Modi.

Natuurlijk vragen burgers zich nu af of al dat gezellige samenzijn en handen schudden meer gaat betekenen dan slechts dat. Worden er in wandelgangen of achterafkamertjes werkafspraken gemaakt tussen wereldleiders en hun delegaties? Met andere woorden: wat gaat Suriname concreet merken van de Surinaamse aanwezigheid op de VN Klimaattop COP26? Handen schudden en lachen voor de fotograaf is natuurlijk leuk, maar wat levert het op?

error: Kopiëren mag niet!