Surinaamse Bankiersvereniging: “Tarief contante opnames ATM’s worden aangepast”

De Surinaamse Bankiersvereniging heeft dinsdag aangekondigd – in navolging van BNets -, dat het tarief voor contante geldopnames bij pinautomaten ingaande 15 november wordt aangepast.

Met het operationeel en veilig houden van het ATM-netwerk gaan kosten gepaard die vooral gebaseerd zijn op USD-bedragen. Na de devaluatie van onze munt zijn de kosten in SRD aanzienlijk gestegen. Alhoewel de banken vanwege hun maatschappelijke verantwoordelijkheid een verhoging van de kosten zo lang mogelijk hebben uitgesteld, ontkomen de banken er niet aan om een gedeelte van deze kosten door te belasten aan de gebruikers van de ATM’s die contant geld opnemen, zo berichten de bankiers.

Vanaf 15 november zullen de kosten voor een contante opname bij een andere bank dan waar u rekeninghouder bent (gastgebruik) SRD 5,00 bedragen. De kosten voor een contante opname bij een ATM van uw eigen bank bedragen minimaal SRD 2,50 en maximaal SRD 5,00. Voor de exacte kosten van deze contante
opname adviseren wij u contact op te nemen met uw bank.

“De Surinaamse Bankiersvereniging rekent op uw begrip en wij doen een beroep op u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en elektronische betaalmogelijkheden, zoals pinnen bij
de kassa (POS-apparaat), internet en mobile banking en betalen via een wallet met uw smarttelefoon.”

error: Kopiëren mag niet!