Juventus naar knock-outronde Champions Leagua na 4-2 winst op FC Zenit

Juventus heeft dinsdag de knock-outronde van de Champions League bereikt. Met Matthijs de Ligt in de basis was de Serie A-club met 4-2 te sterk voor FC Zenit, waardoor ‘Juve’ niet meer bijgehaald kan worden door de Russische nummer drie van de poule. In dezelfde groep won Chelsea dankzij een doelpunt van Hakim Ziyech van Malmö FF: 0-1.

Juventus kwam dinsdag goed uit de startblokken in het eigen Allianz Stadium in Turijn. Paulo Dybala zette de ploeg van trainer Massimiliano Allegri na elf minuten spelen op voorsprong uit een afgeslagen hoekschop.

Leonardo Bonucci bracht Zenit niet veel later op gelijke hoogte door een voorzet van oud-Vitessenaar Vyacheslav Karavaev in zijn eigen doel te koppen, maar Juventus kwam die klap nog te boven. Dybala benutte na rust een strafschop voor zijn tweede van de avond, waarna Federico Chiesa en Álvaro Morata het duel beslisten. FC Zenit maakte in de slotfase nog de 4-2.

De 22-jarige De Ligt maakte de negentig minuten vol bij Juventus. Afgelopen zaterdag zat hij nog de hele wedstrijd op de bank in de competitiewedstrijd tegen Hellas Verona, die ‘Juve’ met 2-1 verloor. Juventus zakte daardoor naar de negende plaats in de Serie A.

In de Champions League gaat het prima met de club uit Turijn. Juventus won al zijn vier wedstrijden en is met twaalf punten koploper in de groep met verder Chelsea en Malmö FF. Nummer twee Chelsea volgt op drie punten.

Stand in groep H

  • 1. Juventus: 4-12 (+7)
  • 2. Chelsea: 4-9 (+5)
  • 3. FC Zenit: 4-3 (0)
  • 4. Malmö FF: 4-0 (-12)

Chelsea bleef in het spoor van Juventus dankzij het eerst doelpunt van Ziyech in bijna drie maanden tijd. Dankzij de treffer van de Marokkaanse international wonnen de Londenaren met 0-1 bij Malmö FF.

Ziyech scoorde half augustus in zijn eerste wedstrijd van het seizoen (de strijd om de Europese supercup tegen Villarreal), maar stond daarna lang droog bij Chelsea.

In het Eleda Stadion in Malmö kreeg de oud-Ajacied dinsdagavond zijn zevende basisplaats van deze jaargang. De aanvaller kroonde zich in de 56e minuut tot de matchwinner door een fraaie voorzet van Callum Hudson-Odoi bij de tweede paal binnen te tikken.

De 28-jarige Ziyech maakte de achtste Champions League-treffer uit zijn carrière. Daarmee mag hij zich samen met oud-spits Marouane Chamakh de Marokkaan met de meeste goals in de belangrijkste Europese clubcompetitie noemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: