Glory’s Cédric Doumbé imponeert met een knock-outzege tijdens MMA-debuut

Cédric Doumbé heeft een succesvol debuut in de Mixed Martial Arts beleefd. De Fransman versloeg maandagavond voormalig Glory-vechter Arbi Emiev tijdens zijn debuut bij Superkombat Universe in Dubai.

Tijdens het Superkombat-evenement in Dubai domineerde Doumbé zijn rivaal het grootste gedeelte van de wedstrijd. In de eerste ronde ging het al mis voor Emiev die 40 seconden voor het einde van de ronde tegen het canvas werd geslagen. Dit resulteerde in een technische knock-outoverwinning voor Doumbé. 

De Glory-weltergewichtkampioen Doumbé maakte vorige maand zijn overgang van kickboksen naar MMA bekend. Doumbé behaalde tweemaal het Glory Kickboxing kampioenschap in het weltergewicht en verdedigde vijf keer zijn titel. Hij nam het op tegen onder anderen Brad Riddell, Alan Scheinson en Murthel Groenhart. De Fransman wordt algemeen beschouwd als een van de beste kickboksers ooit.

Zijn trilogie met Murthel Groenhart wordt uitgebreid beschouwd als een van de mooiste trilogieën in de kickbokshistorie. Kort daarna introduceerde hij zijn voornemen om voor een ​​MMA-organisatie te gaan vechten en een nieuw hoofdstuk in zijn vechtsportcarrière te beginnen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: