Defensieminister Krishna Mathoera ontmoet Amerikaanse ambtgenoot in Florida

‘Suriname is een gewaardeerde regionale veiligheidspartner’

Defensie-minister Krishna Mathoera heeft een ontmoeting gehad met Generaal (buiten dienst) Lloyd Austin, de Defensie minister van Amerika. De ontmoeting vond plaats in Doral, Florida, bij de wisseling van de commando bij het Amerikaanse Southcom Commando. De Surinaamse bewindsvrouwe en legertop waren daarbij aanwezig.

Eerdere ontmoetingen

Minister Krishna Mathoera heeft eerder Amerikaanse militairen toegesproken op het hoofdkantoor van het Amerikaanse Southcom. De United States Southern Command, gevestigd in Doral, is een van de elf verenigde strijdende commando’s in het Amerikaanse ministerie van Defensie. Zuid-Amerika en daarmee Suriname valt voor de Amerikanen onder het Southcom. De huidige commandant is de Admiraal Craig Faller die eerder dit jaar in ons land was. Southcom meldde het volgende via social media:

“Southcom was vereerd om vandaag de Surinaamse minister van Defensie Krishna Mathoera te ontvangen. Ze ontmoette admiraal Craig Faller en commandanten om het versterken en uitbreiden van het defensie partnerschap tussen de VS en Suriname te bespreken. Suriname is een gewaardeerde regionale veiligheidspartner. De Surinaamse minister heeft aldaar ook militairen toegesproken.

“Vrouw zijn mag nooit een obstakel zijn om succesvol te zijn” 

“Tijdens een Women Peace and Security-evenement gisteren in Southcom, deelde de bezoekende minister van Defensie Krishna Mathoera haar ervaringen als strategische vrouwelijke leider met meer dan 38 jaar ervaring en nam deel aan een zeer interactieve vraag- en antwoordsessie met aanwezig commando personeel en echtgenoten”, aldus Southcom eerder. 

Internationale samenwerking

Minister Mathoera heeft zich in het afgelopen jaar sterk gemaakt voor zowel regionale en internationale samenwerking. De bewindsvrouwe stelt, dat internationale samenwerking erg belangrijk blijft. Afgelopen periode ontving de minister onder andere ook de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten en de militaire attaché van Israël. Ook zijn voor het eerst Suriname, Frans Guyana en Guyana bij elkaar gekomen om samen te werken op het gebied van Defensie. Minister Mathoera: “We gaan alles doen om de dreigingen te mitigeren en ons soevereiniteit, territoir, onze natuurlijke hulpbronnen, maar bovenal onze mensen te beschermen.”

error: Kopiëren mag niet!