Nieuwe opzet Fed Cup Finals heet nu Billie Jean King Cup 2021

Praag organiseert de eerste editie van de Billie Jean King Cup Finals – de vernieuwde Fed Cup Finals. Het belangrijkste internationale damesteamevenement, dat sinds 1963 wordt gespeeld, vervangt het traditionele formaat door een evenement in de stijl van een Wereldbeker.

De Billie Jean King Cup 2021 wordt de 58e editie van de competitie, voorheen bekend als de Fed Cup.

Het formaat van de beker is dit jaar drastisch veranderd. De World Group vindt plaats op één locatie gedurende een enkele week, met 12 teams verdeeld in vier round-robin-groepen van elk drie teams, waarbij de groepswinnaars doorgaan naar de halve finales. De teams spelen elk twee enkelspelen en één dubbelspel.

Groep A: Frankrijk (1), Russische Tennisfederatie (RTF), Canada
Groep B: Australië (2), Wit-Rusland, België
Groep C: VS (3), Spanje, Slowakije
Groep D: Tsjechië (4), Duitsland, Zwitserland

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: