Horeca protestactie

De Vereniging Horeca Suriname (VHS) gaat dinsdag 2 november in protestactie tegen de huidige Covid-regels ten opzichte van de sector. Ze is de beperkende maatregelen die voor de horeca gelden beu, temeer anderen zowel binnen als buiten de sector zich helemaal niet storen aan regelgeving. De leden van de VHS voelen zich daardoor op oneerlijke manier beconcurreert.

Meer dan week geleden heeft de VHS in een schrijven aan president Chandrikapersad Santokhi haar zorgpunten kenbaar gemaakt en naar oplossingen gevraagd. Ze heeft tot op heden niet de gewenste “response” op het schrijven ontvangen.

In een oproep aan de leden voor de protestactie, zegt VSH-voorzitter Jonathan Martodihardo, dat de overheid de vereniging aan een lijntje houdt en haar niet serieus neemt. “De vereniging heeft getracht met diverse pogingen gezamenlijk met de overheid tot een werkbare situatie te komen, echter heeft dit niets opgeleverd.”

De VSH eist een verruiming van de openingstijden die gelden voor de sector. Ze staat ook erop, dat het “indoor dining” weer wordt opengesteld. De VSH wil ook dat voor wat betreft de handhaving van de Covid-regels, zulks in samenwerking met de overheid moet geschieden.

De protestactie van de VSH is voor dinsdag, 2 november om 10.00 uur gepland. De locatie is ’t Vat en The Garden aan de Kleine Waterstraat.

SS 

error: Kopiëren mag niet!