Braziliaan Glover Teixeira (42) oudste kampioen in UFC-geschiedenis

Glover Teixeira (42) waarschuwde de Pool Jan Blachowicz dat hij diens titel af zou pakken. In een gevecht maakte de Braziliaan zijn woorden zaterdagavond waar en werd de oudste kampioen ooit bij de organisatie.

Tijdens UFC 267 op Yas Island, Abu Dhabi, veroverde Teixeira de UFC-lichtzwaargewicht titel door Blachowicz te domineren. Teixeira maakte korte metten met de Pool met een verwurging in de tweede ronde.

De Braziliaanse vechter zorgde halverwege de ronde voor een takedown en schoof snel op naar full mount. Hij stapte over om de rug van Blachowicz te controleren en maakte de submissie af die de voormalige kampioen dwong om af te tikken.

Teixeira werd de oudste vechter in de UFC-geschiedenis die voor het eerst een titel won en de op één na oudste UFC-kampioen achter Randy Couture die op 45-jarige leeftijd goud pakte.

“Geef nooit je dromen op”, zei Teixeira in zijn interview na het gevecht. “Wat mensen ook zeggen, luister niet naar ze. Ze zullen je naar beneden halen. Luister niet naar die negatieve mensen. Geloof in jezelf.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: