Ook zonder Koeman nog geen winst FC Barcelona – 1-1 tegen de nummer 16 Deportivo Alavés

FC Barcelona wist in de eerste wedstrijd zonder Ronald Koeman in Camp Nou niet verder te komen dan een 1-1 tegen de nummer 16 Deportivo Alavés. Barcelona kon met Sergi Barjuán als tijdelijke trainer op de bank in de eerste helft niet overtuigen. Net als onder Koeman was er veel balbezit, maar werd het spel te slordig in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied. De Catalanen kwamen niet tot scoren en zagen spits Sergio Agüero geblesseerd uitvallen.

Na rust opende Memphis Depay de score. De Nederlandse international schoot de bal hard met een mooie boog in de verre bovenhoek.

De vreugde bij Barcelona was echter van korte duur, want een paar minuten later was het weer gelijk. Luis Rioja wist doelman Marc-André ter Stegen te passeren voor de 1-1. Depay kreeg vervolgens nog twee grote kansen, maar de paal en doelman Antonio Sivera stonden in de weg.

Met nog twintig minuten te spelen volgde een nieuwe tegenslag. Ook Gerard Piqué moest zich laten vervangen. De ervaren verdediger voegt zich bij de overvolle ziekenboeg waarin ook de spelers Frenkie de Jong, Ansu Fati en Ousmane Dembélé zitten.

Door het gelijkspel blijft Barcelona de nummer negen in La Liga, Alavés is zestiende. Xavi Hernandéz, de man die volgens Spaanse media de nieuwe trainer van de Catalanen moet worden, zal hebben gezien dat er nog veel werk aan de winkel is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: