V.O.S-studenten worden geplaatst op basis van omgeving of een valide reden

De redactie van Dagblad Suriname heeft vernomen, dat sommige V.O.S-studenten niet geplaatst worden op scholen in hun omgeving, maar op scholen die kilometers van huis liggen. Dit, ondanks dat de studenten gelijk online geregistreerd hebben. Hierbij rijst de vraag: Waarvoor was de online registratie dan bedoeld? Ook vragen burgers zich af of de scholen dit niet zelf kunnen afhandelen.

Een woordvoerder van het ministerie  van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur laat de redactie van Dagblad Suriname in een reactie weten, dat de centrale inschrijvingen bedoeld zijn om kinderen voornamelijk volgens omgeving te plaatsen.

“Een paar jaren terug had je de situatie dat ouders en leerlingen vanaf de avond voor de inschrijving gingen staan. Altijd een gevaarlijke situatie en in deze tijd van Covid nog gevaarlijker. Het kan zijn dat kinderen in de nabije omgeving toch iets verder zijn geplaatst, omdat bepaalde scholen ver boven hun inschrijfcapaciteit zitten. Het gaat niet om hoe snel je hebt geregistreerd. Er wordt niet geplaatst op basis van first come, first serve, maar op basis van omgeving of een valide reden waarom je op die school geplaatst moet worden”, aldus de woordvoerder.

SK

error: Kopiëren mag niet!