Ouders moeten veel rollen vervullen

Als je kinderen hebt, ga je als ouder je best doet om elke rol goed in te vullen. Quincy, die alleenstaande vader is, geeft aan in gesprek met Dagblad Suriname, dat hij naast vader ook heel veel andere rollen te vervullen heeft om zijn meisje blij te maken. Naast vader is hij dokter, verplegende, leraar, kok chef, Sinterklaas, de tandfee, model en nog veel meer. Alleen leuke rollen waar van zijn kind geniet.

“Naast mijn werk hou ik mijn dochter met heel wat activiteiten bezig. We zijn vaak samen en trekken ook vaak passend aan. Toen ik voor de laatste keer afscheid nam van mijn vrouw had ik haar beloofd om mijn best te doen de beste vader te zijn. Het was in het begin heel zwaar voor mij, maar door de aanwezigheid van mijn kind komt het goed.” 

“Mijn moeder helpt een handje mee, dus ik weet dat ik goede oppas heb. Het is in deze periode heel zwaar, maar het moment dat ik zit te kleuren met mijn meisje of samen naar een van haar grappige tekenfilms kijk, kan mijn dag niet meer stuk. Natuurlijk zijn er ook regels en die volgen we samen. Als ik mijn zelfgemaakte regel soms vergeet, herinnert zij mij er zelf aan en dat is leuk”, benadrukt Quincy. 

“Als man ga je het verlangen naar een vrouw hebben en iemand die moederfiguur kan zijn voor je kind, maar na twee pogingen probeer ik het liever op ‘daten’ te houden.” Quincy zegt, dat hij op zijn vrije dagen samen met zijn vierjarige dochter kookt en andere leuke activiteiten doet. Het is niet alleen de taak van een vrouw om alles in huis te doen. “Mijn moeder woont ook samen met mij, maar hoeft amper iets te doen. Op zo’n manier leer ik mijn meisje dat het ook anders kan in huis”, zegt de alleenstaande vader.

“Het gemis is er soms en mijn dochter vraagt ook soms naar haar moeder, maar ik weet dat ze op een latere leeftijd het besef zal hebben. Nu probeer ik alle figuren die zij fantaseert te vervullen.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!