NVB-bushouders krijgen kostendekkend loon

Door tussenkomst van vicepresident Ronnie Brunswijk zal een groep bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf  (NVB) eind volgende week beschikken over een aanpassing van hun loon. Voor een duurzame oplossing eisten de stakende buschauffeurs een loonsverhoging van 300 procent en wel voor alle trajecten, zo bericht het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Tijdens een spontane actie van deze bushouders donderdag voor het Kabinet heeft Brunswijk meteen gebeld met de directeur van het NVB en een werkbare oplossing besproken. De groep bushouders heeft besloten op basis van de interventie van de vicepresident meteen de acties te staken.

In een petitie aan de vicepresident staat, dat de groep gestaakt heeft om een nieuw kostendekkend loon te bewerkstelligen en exploitatiekosten die moeten ingaan op 1 november. Zij wilden ook de uitbetaling van de achterstallige  Covid-19 gelden, die reeds in 2020 betaald had moeten zijn.

Hun eis is dat de groep nu maandelijks wordt uitbetaald. Intussen heeft de leiding van het NVB alle voorbereidingen getroffen voor de uitbetaling.                                                                                                                                                                                              

error: Kopiëren mag niet!