Atencio vestigt aandacht op behandeling Covid-patiënten

Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (ABOS), stelt vragen over het feit wanneer een persoon als Corona-patiënt wordt aangemerkt. “Wordt dit geregistreerd?” vraagt hij, terwijl hij ook de situatie noemt van een persoon die was bestempeld als Covid-patiënt maar traditioneel werd begraven. “Het betreft een familie te Wageningen waar er geen sprake was van isoleren.”

Dichterbij huis neemt Atencio zijn zoon als voorbeeld die om voor een baan in aanmerking te komen zich verplicht moest laten vaccineren, maar na de vaccinatie tot op heden niet is opgeroepen. Als vader maakt hij zich zorgen over deze ontwikkeling. “Niemand tekent ook ergens een stuk papier dat als er iets mis gaat men verantwoordelijk is”, merkt hij vervolgens op.

Ook vraagt hij zich af of een pasgeboren baby direct na de bevalling in de armen van de positief geteste moeder mag worden geplaatst. Dit voorval heeft hij van dichtbij meegemaakt. Atencio zegt tal van diverse zaken die betrekking hebben op de Corona-situatie op de voet te volgen.

RB

error: Kopiëren mag niet!