Weg naar het Mampana gebied in zeer slechte staat – Bewoners overwegen weg te barricaderen

De weg vanaf de Carolinabrug naar de marrondorpen Godo drai, Peninika, Java, Mois moisi Konde in het Mampana gebied is in zeer slechte staat. De bewoners kunnen daardoor hun dorpen niet bereiken. Deze dorpen liggen aan de Boven Commewijnerivier en worden bewoond door Aucaners. Vooral in de regentijd is het een enorme ramp om de dorpen te bereiken.

De weg wordt ook kapot gereden door de trucks die houtblokken vanuit het gebied vervoeren. Het is een gebied waar een aantal houtconcessies is. Dit is al jaren gaande en de overheid neemt geen maatregelen tegen deze concessiehouders.

De dorpelingen zijn de situatie beu en overwegen om de weg te barricaderen om aandacht van de overheid te vragen. 

VP 

error: Kopiëren mag niet!