Stichting Su Aid brengt kennismakingsbezoek aan Commissariaat Paramaribo Noord-Oost

De Stichting Su Aid heeft een kennismakingsbezoek afgelegd aan het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost. De organisatie werd ontvangen door districtscommissaris Ricardo Bhola.

Sidney Grunberg, secretaris van het bestuur van Su Aid heeft de doelstellingen van de stichting voorgehouden. Su Aid zal in november starten met haar jaarlijkse inzamelingsactie, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Nierdialyse Suriname. 

Bhola complementeerde de initiatieven van Su Aid en sprak alle steun uit vanuit het commissariaat. Hij stond stil bij het gekozen thema. Hij gaf aan dat het aantal nierdialysepatiënten een sterke stijging vertoont in de afgelopen jaren. Volgens hem is het dialyseren tijdrovend en gaat gepaard met veel leed. De bewustwording op dit gebied vraagt meer aandacht. Vooral preventief optreden is vereist, concludeerde de districtscommissaris. 

De ondervoorzitter van de Districtsraad van Paramaribo, Udairay Panchoe, sprak ook alle steun uit aan de stichting bij de aanstaande actie. Hij stelde, dat zowel de districtsraadsleden van Paramaribo alsook de ressortraadsleden van Paramaribo gemobiliseerd zullen worden om hun bijdrage te leveren aan het sociaal werk van Su Aid. 

De samenwerking tussen beide partijen zal in de komende tijd verder versterkt worden. 

Su Aid is een initiatief om inzamelingsacties te houden voor goede doelen met behulp van het bedrijfsleven, crowd-funding en multimedia. De aanzet voor Su Aid werd gegeven door Asgar Koster, Sidney Grunberg en Giwani Zeggen. Op 10 december 2014 ging Su Aid van start onder de slagzin ‘Gi Wan Anu’ (Geef/Help een hand). Vanaf 2015 opereert Su Aid als stichting. Elk jaar in december vindt er een inzamelingsactie plaats voor een goed doel. Su Aid stelt daarbij één belangrijke voorwaarde: het project moet duurzaam zijn.

error: Kopiëren mag niet!