SPWE informeert examenleerlingen Waaldijkcollege over ondernemerschap

De Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft woensdag voor de examenleerlingen van het Waaldijkcollege een informatiesessie verzorgd over ondernemerschap.

Het doel van deze sessie is om bewustwording te creëren onder de leerlingen en hoe zij met de opgedane kennis kunnen ondernemen na afronding van de studie.

De sessie werd verzorgd door Lilian Wiebers, die de leerlingen heeft geïnspireerd om hun talenten verder te ontwikkelen na het afronden van hun studie. Wiebers heeft de leerlingen bemoedigd om nu al te starten met het opzetten van een kleine onderneming en zich aan te melden bij de SPWE om meer vaardigheden van ondernemerschap aan te leren.

Onderdirectrice van het Waaldijkcollege, Muriel Barth, zei dat het college een introductieweek heeft georganiseerd, waarin de leerlingen middels trainingen en motivatiesessies moed wordt ingesproken. In dit kader heeft het college de SPWE benaderd om de sessie “basis ondernemerschap” te verzorgen aan de examenleerlingen en op die manier hun kennis te verbreden.

Barth heeft aangegeven dat er verwachtingen zijn dat de leerlingen na de sessie een betere kijk hebben op ondernemerschap en zich daardoor beter zullen inzetten in hun gekozen vakrichting. 

error: Kopiëren mag niet!