Politieman schiet 59-jarige inbreker dood die tracht in te breken in zijn woning

De 59-jarige notoire dief Imro Ost is in de vroege ochtend van donderdag 28 oktober in de Schusterdruifweg te Santodorp dodelijk in het hoofd geraakt door een politiekogel toen hij probeerde in te breken in de woning van een politieman en op de vlucht sloeg.

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat Ost bezig was in te breken in de woning van een politieambtenaar. Die politieman ging af op een vreemd geluid dat hij hoorde en kwam daarbij oog in oog te staan met een inbreker, die naderhand Imro Ost bleek te zijn. Ost had een slaapkamerraam geforceerd en wilde via de ontstane opening het huis binnen dringen.

De verdachte rende weg nadat hij betrapt was. De politieman ging Ost achterna. Bij die gelegenheid was de politieambtenaar gewapend met zijn dienst vuistvuurwapen. De agent gaf aan dat hij de vluchtende inbreker sommeerde om te blijven staan, waaraan die geen gevolg gaf. Nadat hij eerst waarschuwingsschoten afgevuurd had, schoot hij vervolgens gericht op de vluchtende inbreker. De inbreker werd daarbij in zijn hoofd geraakt en is kort daarna ter plaatse overleden. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast. 

Het lichaam van Imro Ost is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen voor obductie.

In dezelfde weg waar het schietincident plaatsvond, werden een kruiwagen, een hydrofoor en een zestal stoelen aangetroffen. Deze spullen waren klaargezet langs de weg. Die goederen zijn gestolen uit een pand alwaar sporen van braak zijn aangetroffen. 

Imro Ost was een bekende van de politie. Hij werd door de politie opgespoord op verdenking van diefstal. Een aantal personen had namelijk van diefstal gedaan tegen deze verdachte gedaan bij het politiebureau Santodorp. 

De zaak is voor verder onderzoek door de politie van het bureau Santodorp overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!