Minister Ramadhin in Kort Geding: “Ik voldoe aan mijn plicht en verdedig het beleid van de regering”

“Ik ben hier, voldoe aan mijn plicht en ben er om het beleid van de regering te verdedigen”, dat zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid donderdag in een tegen hem aangespannen Kort Geding, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

Enkele burgers hebben de bewindsman voor het gerecht gedaagd wegens belediging en aantasten van hun eer en goede naam. Zij willen dat de minister wordt veroordeeld tot het rectificeren van uitspraken gedaan via verschillende media. De uitspraak in het Kort Geding is 11 november. 

Minister Ramadhin zou nadat de eisers een petitie aan vicepresident Ronnie Brunswijk – toen als waarnemend president – hadden aangeboden, uitspraken hebben gedaan die zij kwalificeren als belediging, laster, smaad en aantasting van hun recht op eer en goede naam. In de petitie vragen de indieners dat de regering stopt met het huidige Covid-beleid en de dwang tot vaccinatie. Minister Ramadhin zegt zich niet te kunnen vinden dat hij mensen beledigd zou hebben. “Ik heb nooit die intentie.” 

Als  minister van Volksgezondheid heeft hij zijn mening gegeven over de inhoud van de petitie. “Men moet tegen een stukje kritiek kunnen als ik zaken beredeneer en beargumenteer. Dan kan de groep het als belediging zien, maar ik verschil van mening,” aldus de minister. 

Minister Ramadhin benadrukt, dat de regering beleid maakt in het kader van het algemeen belang en zich niet bezighoudt met het individueel belang. “Het moet duidelijk zijn dat wij een beleid hebben uitgestippeld voor het land met als doel die bescherming te brengen in het kader van de beheersing van de pandemie. Er wordt beleid gemaakt op basis van feiten”, voegde hij eraan toe. 

De vaccinatiegraad in Suriname is nog laag en de ziekenhuisbezetting hoog, voornamelijk door het aantal niet-gevaccineerden. De druk op de zorg neemt volgens hem toe en heel veel besmette personen zijn ongevaccineerden. “We moeten wel de waarheid onder ogen zien,” zei de bewindsman. 

De uitspraak is dus 11 november. “Maar intussen gaan we door, het virus slaapt niet. We gaan door met vaccineren, gisteren zijn we begonnen met de boostervaccins.” Minister Ramadhin vervolgt met aan te geven dat in de hele wereld een aantal ministers van Volksgezondheid voor het gerecht zijn gesleept. “Het is een nieuwe situatie en mensenrechten- en patiëntenorganisaties vinden de maatregelen van de overheid om het virus in te dammen, te stringent.” 

De bewindsman verwijst in dit kader ook naar het eerdere Kort Geding inzake het opheffen van de mondkapjesplicht. In de uitspraak van deze zaak weigerde de rechter de gevraagde voorzieningen van de eisers. 

error: Kopiëren mag niet!