Gigantische Liza Unity FPSO vaart wateren van Guyana binnen

Het Guyanese ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen heeft dinsdag de aankomst aangekondigd van het Liza Unity-vaartuig. De Liza Unity FPSO floating production, storage and offloading vessel oftewel drijvend, productie, opslag en lossen (FPSO) is aangekomen in het Stabroek-blok voor de kust van Guyana.

Het Guyanese ministerie zei, dat het schip in de Guyanese wateren is aangekomen na een reis van ongeveer 53 dagen en meer dan 11.000 zeemijlen op zijn reis vanuit Singapore.

Met de komst van de drijvende, productie-, opslag (FPSO) van Liza Unity, zal de olieproductie van Guyana tegen 2022 naar verwachting verdrievoudigen, aangezien het schip ongeveer 600 miljoen vaten olie zal ontwikkelen. De Liza Phase 2-ontwikkeling zal tot 220.000 vaten olie per dag produceren. Het omvat 15 productieputten, negen water injectieputten en zes gas injectieputten.

Ondertussen zal de Liza Phase 2 naar verwachting $ 6 miljard kosten, inclusief een lease kapitalisatie van ongeveer $ 1,6 miljard, voor het Liza Unity-schip.

error: Kopiëren mag niet!