Romeo Simons: “Keuringsinstanties gaan failliet”

Keuringsinstantiehouder Romeo Simons heeft het eerder gehad over het ministerie van Justitie en Politie en haar werk arm, de Stichting Herkeuringen Motorrij- en Voertuigen Suriname. Het komt erop neer, dat de keuringsinstanties willens en wetens te kort wordt gedaan. “De tarievenstructuur deugd voor geen cent. Maanden geleden werden aangepaste tarieven overeengekomen, die nog steeds niet zijn bekrachtigd.”

De deuren sluiten

“Het ministerie van Justitie en Politie onderneemt geen stappen om de aanpassing van de keuringstarieven door te voeren. Straks zijn wij een jaar verder. Er wordt niet omgekeken naar de keuringsinstanties. Alsof wij niet bestaan.”

De deuren sluiten

“De keuringsinstanties zouden per onmiddellijke ingang de deuren moeten sluiten. Wij zijn failliet. Niet in staat om genoeg inkomsten te generen om het personeel te betalen, de overhead kosten te dekken. Als een apparaat het laat afweten kunnen wij het, vanwege gebrek aan middelen niet repareren of vervangen. Wij zijn letterlijk kapot.”

Gedemotiveerd personeel

“Het personeel dringt aan op loonsverhoging. Ook zij hebben, net als de ambtenaren die weinig uitvoeren, recht op loonaanpassing en andere compensaties die een beetje helpen om te overleven. Wij merken niets van en sociaal vangnet. Wij hebben laatstelijk gezien, dat Telesur de prijs van haar dienstverlening met 55% heeft aangepast. Ik gun het ze, maar de vraag is What About us ?”, aldus keuringsinstantiehouder Romeo Simons.

HD

error: Kopiëren mag niet!