Opening scholengemeenschap Moengotapoe

De opening van scholengemeenschap Moengotapoe vond dinsdag plaats. “De droom is werkelijkheid geworden”, zei vice-president Ronnie Brunswijk in zijn toespraak. De vraag naar een middelbare school in Marowijne is geen kwestie van nu, liet Brunswijk weten. Jaar in jaar uit werd dit aangekaart, maar niemand die het kon bewerkstelligen. De vicepresident is heel erg blij en trots en benadrukt dat de studenten flink gebruik moeten maken van het feit dat er nu een middelbare school dichter bij huis ligt, zodat ze kunnen helpen om Suriname verder tot ontwikkeling te brengen. 

President Chandrikapersad Santokhi zei, dat het niet slechts de opening van een school is, “maar deze dag zal ertoe moeten bijdragen dat vertrouwen in de politiek moet terugkomen”. Volgens de president werd de bouw van een school in Marowijne altijd als een politieke stunt gebruikt om stemmen te winnen voor de verkiezingen. Vele jongeren en ouders hadden daardoor hoop gekregen, “maar de school is nooit gekomen”. “We herstellen het vertrouwen. Acht maanden geleden zijn we hier geweest en we hebben gezegd dat de school open zal gaan in oktober. Vertrouwen in politiek betekent ‘doe wat je zegt’. De regering Santokhi-Brunswijk werkt voor de volgende generatie, voor de toekomst die nog moet komen.”

“En dat doe je door te investeren in onderwijs, sprak de president. Investeren in onderwijs zal zorgen voor duurzame ontwikkeling. De verschillende middelbare scholen zullen ertoe moeten bijdrage dat niet alleen Marowijne tot ontwikkeling gebracht  wordt, maar ook de rest van het land. In de rest van de toespraak ging de president in op zaken met betrekking tot ‘Oil and Gas’ en samenwerkingsbanden tussen Suriname en de buurlanden.”

Nadat de toespraak van de president beëindigd was, vond de bezichtiging van de school plaats door de delegatie van de regering.

error: Kopiëren mag niet!