Ontspanning is nodig

De schooldeuren zijn al een paar weken open. Enkele jongeren geven aan, dat zij het nog steeds leuk vinden om naar school te gaan. “Ik heb de school gemist, nu ik de gelegenheid heb de school weer te bezoeken ga ik zeker goed gebruik van maken”, zegt Safra.

De zestienjarige heeft al haar aandacht voor haar studie, maar probeert in haar vrije tijd toch leuke momenten te maken. Net als enkele andere tieners. “We weten allemaal in welke situatie we zijn en we houden ook rekening. Na toestemming van onze ouders proberen we het op een of andere manier beste van te maken. Dagen waarop wij vrij zijn, gaan wij uit eten en thuis bij mij zitten. Soms oefenen we wel. zodra we iets niet begrijpen, maar samen is het altijd leuk”, aldus Safra. 

Een andere tiener zegt, dat hij ook ontspant met zijn vrienden of een leuke tijd met hen heeft. Joshua sport in de middag met zijn vrienden. Zijn vader is er vaak genoeg ook bij met de vader van een van de vrienden van Joshua. “We trainen, voetballen of gamen thuis. Mijn vader vindt toch ook een manier om ons bezig te houden in zijn vrije tijd. Ik vind het leuk die ontspanning te hebben”. Het is voor een ieder moeilijker geworden. Ik vind het leuk dat we nog leuke momenten samen hebben”, aldus de tiener. 

Brian, die negen jaar oud is, probeert het ook gezellig te houden met zijn vrienden. “Mijn vrienden en ik spelen een spelletje met elastieken. Wie de meeste heeft, wint. Vaak genoeg zijn we in de middaguren fietje aan het spelen. Mijn moeder vindt het niet erg, zolang ik veilig ben en voorzichtig ben over straat. Er zijn velen die het toch leuk proberen te houden tijdens deze situatie”, zegt de oom van Brian. Ook al is het zo moeilijk, maar het gevoel van kind zijn kunnen we niet ontnemen.

TM 

error: Kopiëren mag niet!